Patronatul Tinerilor Intreprinzatori

A fost lansat proiectul LUPT

Lansarea proiectului LUPT
Lansarea proiectului LUPT

Centrul de Dezvoltare SMART din Galati si Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea Sud – Est au lansat proiectul “LUPT” – Centrul mobil de ocupare şi formare profesională în domenii non-agricole – LA UN PAS DE TINE!

Pe parcursul desfasurarii proiectului urmarim  facilitarea integrării pe piata muncii a persoanelor din mediul rural in cautarea unui loc de munca, persoane ocupate in agricultura de subzistenta, somere si persoane inactive din Regiunea Sud – Est prin dezvoltarea si aplicarea unui concept inovator – Centru mobil de ocupare si formare profesionala in domenii non-agricole.

Acest program are ca scop pregatirea si angajarea grupului tinta in domenii non-agricole, initierea de afaceri in mediul rural, precum si accesarea si utilizarea finantarilor nerambursabile a unui număr de 240 de persoane din mediul rural. De asemenea, la PTIRSE ne dorim sa generam cel putin o poveste de succes prin care un intreprinzator din mediul rural sa-si infiinteze o firma, sa aplice pentru o finantare, sa castige finantarea si sa implementeze cu succes proiectul.

LUPT este un proiect cofinanțat prin Fondul Social European, POSDRU, DMI 5.2 „Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forței de muncă”.

Reactii din presa: O şansă pentru somerii din mediul rural / Ajutor la gasirea unei slujbe si la infiintarea unei firme, de Rodica Miscalencu, 01 februarie 2012.