Democratie participativa

Clipul “Democracy is fulfilling dreams” a fost acceptat in competitie

Democracy Video Challenge 2010
Democracy Video Challenge 2010

Clipul de aproximativ doua minute “Democracy is fulfilling dreams (Democratia indeplineste visuri)” a fost acceptat oficial in competitia Democracy Video Challenge. Astfel, el a fost postat pe site-ul oficial al concursului, la adresa http://www.youtube.com/democracychallenge. Cele trei runde de selectie sunt urmatoarele (Sursa, regulamentul concursului):

Runda 1: Sponsorii concursului vor evalua toate clipurile eligibile si vor alege cate trei pentru fiecare tara in parte. Deadline, 31 martie 2010.

Runda 2: Un juriu independent format din experti in realizare de filme si membrii din organizatii de tineret si de promovare a democratiei, vor evalua clipurile care se califica din Runda 1. Ei vor alege cate trei clipuri pentru fiecare din cele sase regiuni geografice (Emisfera Vestica, Asia de Est si Pacific, Europa, Africa, Orientul Apropiat, Asia Centrala si de Est). De asemenea, se vor mai alege si trei finalisti anonimi, ajungandu-se in final la 21 de finalisti. Clipurile lor vor fi publicate pe site-ul concursului, www.youtube.com/democracychallenge, in jurul datei de 15 mai 2010.

Runda 3: Cele 21 de clipuri care se califica in finala, vor fi votate de publicul larg pana pe 15 iunie 2010. Se va folosi sitemul de vot al YouTube. In final, se va alege cate un castigator pentru fiecare din cele sase regiuni in parte si un castigator anonim. Deadline: 18 iunie 2010.

Oricine poate participa si castiga!

Iata din nou clipul “Democracy is fulfilling dreams:”