Metoda SMART de Politici Publice

Metoda SMART de Politici Publice se va lansa oficial pe 23 septembrie 2010

Metoda SMART de Politici Publice
Metoda SMART de Politici Publice

Metoda SMART de Politici Publice se va lansa oficial pe 23 septembrie 2010, la Biroul de Informare al Consiliului Europei din Bucuresti. Evenimentul va dura aproximativ 2.5 ore si va gazdui aproximativ 40 de tineri din diferite asociatii, tineri neafiliati si reprezentanti ai presei. Lansarea are loc in cadrul proiectului “Politici publice facute de cetateni” finantat de Programul Tineret in Actiune. Inscrierile se fac la adresa mea de email radu@smart.org.ro sau la numarul de telefon 0748767726.

Anuntul oficial si programul:

Workshopul “Participarea Cetateanului la Politicile Publice” sustine dezvoltarea democratiei participative

Joi, 23 septembrie 2010, are loc workshopul Participarea Cetateanului la Politicile Publice, la sediul Biroului de Informare al Consiliului Europei din Strada Al. Donici nr.6, Sector 2, Bucuresti, incepand cu ora 10:00.

Scopul evenimentului este sustinerea dezvoltarii democraţtei participative prin lansarea si prezentarea Metodei SMART de Politici Publice si a platformelor de participare activa www.PoliticiPublice.ro si www.Public-Policies.eu. Prin utilizarea celor doua instrumente, create de Centrul de Dezvoltare SMART, cetatenii vor putea oferi si solicita autoritatilor publice punerea in practica a solutiilor fezabile, valoroase si sustenabile la diversele probleme de interes public cu care acestia se confrunta. Metoda reprezinta un instrument unicat de participare activa a cetatenilor si de implicare a acestora in problemele comunitatii la nivel local, national si european. De asemenea, evenimentul urmareste promovarea metodei in randul organizatiilor nonguvernamentale care o pot utiliza pentru a interactiona cu cetatenii.

Workshopul se desfasoara in cadrul proiectului “Politici publice facute de cetateni,” finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, care sustine implementarea metodei si in Italia, Franta si Grecia: www.public-policies.eu.

Metoda SMART de Politici Publice a fost prezentata si selectata in cadrul seminarului Consiliului Europei, “New Ways of Youth Participation Based on Information and Communication Technologies” (Strasbourg, 16-18 martie 2009). Astfel, a devenit un exemplu european de buna practica in domeniul democratiei participative care utilizeaza noile tehnologii de informare si comunicare. Ea poate fi consultata in publicatia Consiliului Europei la adresa: http://www.coe.int/t/dg4/youth/News/News/020_Seminar_new_ways_participation_en.asp.

Agenda provizorie a evenimentului cuprinde:

  • 10.00 – 10.30 Prezentarea Metodei SMART de Politici Publice.
  • Mariana Nitelea, Director al Biroului de Informare al Consiliului Europei
  • Radu Oprea, Fondatorul Metodei SMART de Politici Publice
  • 10.30 – 11.30 Intrebari jurnalisti si dezbateri participanti
  • 11.30 – 12.30 Cocktail

In speranta ca veti da curs invitatiei noastre, va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra pana la data de 20 septembrie 2010 pe adresa de email radu@smart.org.ro sau la numarul de telefon 0748767726. Mentionăm ca, dat fiind numarul limitat de locuri, inregistrarea este obligatorie. Persoana de contact, Radu Oprea.