Metoda SMART de Politici Publice

Training international IMPLICARE la Iasi

Training international IMPLICARE Iasi, martie 2011
Training international IMPLICARE Iasi, martie 2011

In perioada 26-27 martie 2011, a avut loc la Iasi primul training international IMPLICARE. Participanti din 7 tari – Romania, Bulgaria, Italia, Lituania, Turcia, Slovenia si Polonia – au cautat solutii la problema lipsei oportunitatilor de angajare la nivel European, a categoriilor vulnerabile formate din femei din zone sarace, tineri si emigranti. Dupa o zi de lucru intens, participantii au identificat cateva propuneri de solutii care au fost incluse intr-o adresa oficiala adresata Comisarului European Laszlo Andor. Aceasta problema a fost semnalata pe platforma de participare activa www.public-policies.eu de catre o persoana din Grecia, insa pana la momentul trainingului nu primise solutii. Asadar, participantii au lucrat mai intai in grupe de lucru pentru a identifica solutiile potrivite, tinand cont de situatia de la ei din tara:

[nggallery id=67]

Pe urma, moderatorii au prezentat solutiile din grupurile lor si le-au publicat pe pagina problemei:

In urma solutiilor propuse de participanti, s-au identificat 4 optiuni de rezolvare a problemei: mentinerea situatiei actuale, imbunatatirea sistemului educational, oferirea de facilitati firmelor si realizarea unei campanii Europene de constientizare. Asadar, s-a folosit Cafeneaua Publica pentru a oferi participantilor sansa sa discute despre fiecare optiune in parte:

[nggallery id=68]

Pe urma, moderatorii au prezentat cele 4 scenarii in plen:

Tot in plen, s-a facut un rezumat a doua zi despre solutiile discutate si despre cele 4 scenarii, iar participantii au ales impreuna solutiile care au fost recomandate intr-o adresa oficiala, Comisiei Europene:

Recomandarea poate fi descarcata de pe pagina problemei. Tot acolo va fi publicat si raspunsul de la Comisia Europeana. Le multumesc Ligii Studentilor Electronisti Iasi, gazda evenimentului si Centrului pentru Dezvoltare Comunitara Durabila Giubega – Dolj. Trainingul IMPLICARE deserveste Metoda SMART de Politici Publice, facilitand interactiunea cu Cafeneaua Publica, drept metoda offline de participare activa. Astfel, solutiile la problemele semnalate pe www.public-policies.eu sunt abordate intr-un mod mai interactiv si eficient.