Patronatul Tinerilor Intreprinzatori

A inceput proiectul „START pentru TINE!”

A inceput proiectul „START pentru tine!” finantat prin POSDRU si implementat de Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania in parteneriat cu Asociatia Comunelor din Romania, Europroject Slatina si Centrul de Dezvoltare SMART din Galati. Obiectivul general al proiectului il reprezinta integrarea pe piata muncii si cresterea capacitatii de ocupare a populatiei din zonele rurale aferente regiunilor de dezvoltare SE, SV si NE, prin asigurarea accesului la informatii, la servicii de consiliere si formare profesionala si la asistenta in domeniul antreprenorial, a persoanelor aflate in c

START pentru TINE
START pentru TINE

autarea unui loc de munca, a somerilor, a persoanelor inactive si a persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta.

Prin acest proiect vom urmari sa realizam urmatoarele obiective specifice pana la sfarsitul anului 2015:

  1. Dezvoltarea infrastructurii rurale destinate integrarii pe piata muncii a somerilor, a persoanelor inactive, persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si a persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta prin infiintarea a 3 centre de antreprenoriat si ocupare START UP, in judetele Galati, Olt si Botosani.
  2. Dezvoltarea competentelor profesionale pentru 280 persoane in vederea sporirii sanselor de ocupare in domenii non-agricole, prin organizarea de programe pentru formare profesionala in ocupatiile: ingrijitor batrani la domiciliu, lucrator in comert, lucrator in alimentatie, lucrator finisor pentru constructii, lucrator la fabricarea conservelor din legume sau fructe si lucrator hotelier.
  3. Stimularea dezvoltarii de activitati antreprenoriale de catre persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, someri, persoane inactive si persoane ocupate in agricultura de subzistenta prin organizarea cursurilor de Competente Antreprenoriale, la care vor participa un numar de 240 persoane,
  4. Crearea conditiilor pentru dezvoltarea activitatilor independente in domenii non-agricole, in vederea cresterii sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale, prin incubarea a 15 noi afaceri in cadrul centrelor START UP.

Cei interesati sa participe in acest proiect pot urmari site-urile ptir.ro, smart.org.ro sau pot suna la 0336 101177.