Patronatul Tinerilor Intreprinzatori

Si Eu Pot! – Un nou proiect pentru femei

Si Eu Pot!
Si Eu Pot!

Centrul de Dezvoltare SMART din Galati impreuna cu Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea Sud – Est, au lansat proiectul Si Eu Pot” finantat de Comisia Europeana prin POSDRU. Acesta are un grup tinta format din 410 femei din regiunea de Sud – Est a Romaniei (judetele Galati, Braila, Buzau, Tulcea, Constanta, Vrancea) care vor participa la cursuri de antreprenoriat si la stagii de calificare in noi meserii. 

Obiectivul general al proiectului il constituie diminuarea inegalitatilor de gen existente in societatea romaneasca prin incurajarea  participarii pe piata fortei de munca a femeilor si  prin dezvoltarea spiritului antreprenorial al acestora. Pe parcursul implementarii proiectului, vom urmari urmatoarele obiective specifice:

  • Facilitarea accesului egal la ocupare si promovare in  cariera a femeilor, diminuarea stereotipurilor de gen si sporirea vizibilitatii femeilor de succes prin crearea Retelei Regionale a Femeilor Antreprenor. Aceasta retea se va implica atat in activitatile care vor duce la cresterea gradului de ocupabilitate a femeilor din regiunea Sud-Est cat si in activitati menite sa contureze o imagine corecta a rolului femeii pe piata muncii si in societate.
  • Stimularea dezvoltarii de activitati antreprenoriale de catre femei prin organizarea unor cursuri de Competente Antreprenoriale, la care vor participa un numar de total de 120 de femei. Urmarim desfasurarea unor sesiuni de mentorat si organizarea unei Scoli de Afaceri la care vor participa 30 de femei. Acestea vor primi sprijin financiar si tehnic in vederea demararii unei afaceri.
  • Imbunatatirea capacitatii de integrare si progres pe piata muncii a femeilor, prin organizarea unor stagii de calificare in meseriile de lucrator in comert, baby-sitter si ingrijitori batrani la domiciliu la care vor participa 290 de femei.

Asadar, pana la sfarsitul proiectului, vom contribui la consolidarea principiului accesului egal pentru toti pe piata muncii si la oportunitatile de a desfasura cu succes o afacere.