Evenimente Speciale,  Patronatul Tinerilor Intreprinzatori

Incep inscrierile in Programul Diaspora StartUp!

Am inceput implementarea unui proiect foarte ambitios pentru romanii care traiesc in afara tarii. Prin intermediul unui parteneriat format din Centrul de Dezvoltare SMART din Galati, Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea Sud – Est si Liga Studentilor Romani din Strainatate, vom sprijini antreprenoriatul pentru cei care sunt in Diaspora si doresc sa deschida o afacere in Romania.

La TVR Moldova despre Diaspora Invest
La TVR Moldova despre Diaspora Invest

Proiectul Diaspora Invest are trei etape importante:

  • Formare antreprenoriala pentru 250 de romani din Diaspora si organizarea unui concurs de idei de afaceri prin care vom selecta 30 de castigatori care vor obtine cate 40,000 euro fiecare pentru demararea unei afaceri in tara.
  • Realizarea investitiilor si implementarea planurilor de afaceri.
  • Dezvoltarea afacerilor finantate.

Pentru a putea participa in proiect, trebuie respectate cateva criterii de eligibilitate, cum ar fi: resedinta din Romania sa fie in mediul urban sau rural in afara de Bucuresti – Ilfov, dorinta de a demara o afacere in mediul urban din Romania (in afara de zona Bucuresti – Ilfov), varsta minim 18 ani, dovada domiciliului sau rezidentei in strainatate in ultimele 12 luni pana la momentul incrierii in proiect si demonstrarea experientei in domeniul in care se doreste demararea afacerii (experienta de antreprenoriat, de munca, detinerea unor cunostinte de specialitate recunoscute de statul roman).

Asadar, cei interesati sunt invitati sa faca primul pas prin inscrierea in proiectul Diaspora Invest la linkul http://diasporainvest.ro/inscrie-te/ , pentru a fi repartizati la cursurile de antreprenoriat. Am avut grija sa aducem in echipa noastra formatori foarte buni, care au experienta practica de antreprenoriat in Romania! Cursurile se vor organiza online, pe durata a 40 de ore. Printre subiectele abordate vor fi descrierea afacerii si a strategiei de implementare a planului de afaceri, schema organizatorica si politica de resurse umane, descrierea produselor/ serviciilor/ lucrarilor care fac obiectul afacerii, analiza pietei de desfacere si a concurentei, strategia de marketing, proiectii financiare.

La sfarsitul cursurilor vom acorda certificate, dar cel mai important, vom crea o comunitate de antreprenori romani cu experiente acumulate in toate colturile lumii, pentru a ne sprijini sa demaram afacerea la care visam cu pasiune, dar pentru care poate nu am avut niciodata resurse suficiente. Acum avem :).

Voi reveni cu alte noutati! Pot fi contactat la roprea2000@gmail.com pentru informatii suplimentare.

Despre Diaspora Invest in presa:

Proiectul Diaspora Invest este finantat prin Programul Operational Capital Uman, Axa prioritara 3: Locuri de muncă pentru toti, Obiectivul specific 3.7: Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.