Politica

Dupa 2 ore si jumatate, NU am reusit sa votez!

Doar 5 cabine de vot in Tei
Doar 5 cabine de vot in Tei

Din anul 1998 si pana zi, nu am ratat nicio alegere. Am fost la toate. Astazi insa, 22.11.2009, nu am putut sa-mi

Tineri care nu au mai reusit sa voteze
Tineri care nu au mai reusit sa voteze

exercit dreptul de vot, pentru a alege Presedintele Romaniei. Fiind in Bucuresti, a trebuit sa merg la o sectie speciala. In jurul orei 16:00 am plecat la Facultatea de Drept. Acolo, coada era foarte mare si nu eram sigur ca voi reusi sa votez pana la ora 21:00. Asa spuneau de altfel mai toti pe care i-am intrebat. Am ajuns la Spitalul Coltea, unde coada era la fel de mare. M-am gandit sa merg spre un loc mai putin accesibil “traseistilor” asa ca am ajuns in Complexul Tei. Erau acolo 2 sectii de votare, insa cu doar 5 cabine de vot fiecare! De la 19:30 si pana la inchiderea urnelor, nu am reusit sa intru in sala de vot, si la fel ca mine alti 200 de tineri. Cand am trecut pe langa cealalta sectie de vot, situatia era similara….peste 200 de tineri nu reusisera sa voteze.

Asadar, tinerii merg la vot! Nu mai este valabila critica generala adresata tinerilor, cum ca ei nu sunt interesati de vot. Insa, trebuie sa organizezi bine alegerile. Tinerii nu se duc de dimineata….ei ies dupa-amiaza. Trebuiau sa fie cate “50” de cabine de vot la fiecare sectie de votare speciala. Am trait doi ani in SUA si nu stiu cum voi putea povesti colegilor mei de acolo faptul ca nu am putut sa votez, desi am pierdut 5 ore pentru acest lucru. In ce tara se mai intampla asa ceva?

Am vazut seara tarziu ca aceasta problema a fost la toate sectiile de votare speciale. Pai noi nu reusim sa organizam niste alegeri si dorim sa avem o administratie demna de Uniunea Europeana, sa contam la nivel mondial, sa avem Comisar European, sa ne bage tarile civilizate in seama? Poate nu in urmatorii 20 de ani!

Si asa s-a inchis sectia de votare: