Democratie participativa,  Metoda SMART de Politici Publice

Va invit sa testati platforma de participare activa www.public-policies.eu: PASUL 3

Dupa ce pagina problemei este generata, orice persoana interesata de subiect poate oferi o solutie, completand formularul din partea de jos a paginii. Sarcina devine acum sa se primeasca un numar cat mai mare de solutii. Acest lucru este ajutat si de widgetul de “share.” Solutiile sunt apoi filtrate de catre unul din partenerii oficiali ai proiectului, dupa cele trei criterii (fezabilitate, sustenabilitate si valoare). Dupa ce se alege o solutie, aceasta face obiectul unei adrese oficiale care este trimisa la autoritatea publica in masura sa rezolve problema. Aceasta adresa este publicata si pe siteul problemei. Institutia publica va redacta un raspuns, care va fi si el publicat pe pagina problemei. In acest moment, persoana care a publicat problema are doua variante:

  • Ori este de acord cu raspunsul autoritatii publice si va inchide pagina problemei. In acest caz isi poate exprima un mesaj de multumire sau felicitare.
  • Ori nu este de acord cu raspunsul autoritatii publice. In acest caz, va trebui sa-si motiveze alegerea si procesul de participare se reia.

Pagina unei probleme inchise pe www.public-policies.eu
Pagina unei probleme inchise pe www.public-policies.eu