Traininguri si seminarii

Serviciul European de Voluntariat, o oportunitate reala de participare

Training pe Serviciul European de Voluntariat, Predeal, 3-7 februarie 2010
Training pe Serviciul European de Voluntariat, Predeal, 3-7 februarie 2010

Saptamana trecuta am participat la un curs despre oportunitatile oferite de Serviciul European de Voluntariat (SEV). Comisia Europeana ofera posibilitatea organizatiilor sa gazduiasca voluntari din alte tari, intr-un program de invatare de maxim 12 luni. Temele sunt numeroase, iar dezvoltarea comunitara este una dintre ele.

SEV ofera astfel oportunitati mari pentru Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART, care ar putea implica voluntari europeni in campanii tematice de participare, folosind platforma europeana de participare de la www.public-policies.eu si cea romaneasca, la www.politicipublice.ro. Desi Programul pare destul de birocratic si complicat, voluntarii ar aduce idei noi si creative initiativelor noastre de participare. In plus ei si-ar dezvolta abilitatile de implicare civica, in final toata experienta SEV fiind un proces de invatare in ambele sensuri.

Orice organizatie romaneasca primeste o suma forfetara de 430 euro pe voluntar pe luna, pentru a acoperi cheltuielile de cazare si masa ale voluntarului, precum si eventuale cheltuieli administrative. Suma este destul de decenta, tinand cont ca este mai mare decat salariul mediu pe economie.

Voi mai scrie despre viitorul nostru proiect SEV, dupa ce Asociatia va fi acreditata ca organizatie gazda si coordonatoare SEV. Felicitari organizatorilor, Programul Tineret in Actiune si facilitatorilor, mai ales ca m-au lasat sa prezint Metoda SMART de Politici Publice timp de 20 de minute. Mai multe detalii la www.anpcdefp.ro.