Mi se intampla in Romania

Somer de lux in Romania

Foto Realitatea TV
Foto: Realitatea TV

Saptamana aceasta a fost o stire pe Realitatea TV care m-a prezentat drept “somer de lux.” As vrea sa fac si eu cateva comentarii. Titlul trebuia citit in ghilimele. Titulatura de “someri de lux” se refera la cei aproximativ 150 de beneficiari ai Bursei Speciale Guvernul Romaniei care s-au format in strainatate (sau care sunt inca in formare) si care ar trebui sa intre in sistemul public romanesc pe functii de conducere si sa ajute la eficientizarea acestuia. Din pacate, niciun benefiar al acestei burse nu a fost incadrat pe o functie de conducere prin intermediul programului. Nu stiu situatia fiecarui bursier in parte, dar sunt sigur ca niciunul nu e somer. Nici eu nu sunt. Mai rau e ca statul roman a cheltuit aproximativ 5 milioane de euro pe burse. Din toate stirile date pe diferite posturi TV si prin ziare despre acest subiect, aceasta a starnit cele mai multe reactii.

Mai multe detalii despre bursieri se afla pe site-ul Asociatiei Beneficiarilor Bursei Speciale Guvernul Romaniei. Iata mai jos stirea:

2 Comments

  • Radu Oprea

    Interviul a fost dat cu aproximativ o luna si jumatate in urma stirii. A durat vreo jumatate de ora in total. Ei si-au selectat ce au avut nevoie ca sa transmita un mesaj destul de dur. Altfel, se pare ca nu prezenta interes. Ma asteptam la un material mai larg, bun de dezbatut in studio, insa si asta a fost suficient de generator de reactii. Inca o data, titlu trebuie citit in ghilimele.