Patronatul Tinerilor Intreprinzatori

PTIR-SE se va implica in proiectul START YOU

START YOU
START YOU

Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR), impreuna cu Asociatia Euro<26 si Young Scot, vor implementa proiectul “Centre start-up pentru tineri start-up centers for young people – START-YOU.” Acesta este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea Sud-Est (PTIRSE) se va implica in infiintarea centrului START-UP din Galati, unde se vor realiza urmatoarele activitati:

  • Organizarea si implementarea unei campanii de informare, constientizare si mediatizare, vizand popularizarea oportunitatilor de facilitare a tranzitiei de la statutul de elev/ student la cel de angajat.
  • Realizarea revistei START YOU si a Ghidului EU/RO START-UP.
  • Organizarea de dezbateri informative.
  • Activitati de dezvoltare si implementare a metodelor interactive de invatare „intreprinderea simulata”. Obiectivul il constituie oferirea unor serii de ateliere de lucru in cadrul carora membrii grupului tinta sa dobandeasca abilitati antreprenoriale si personale prin simularea proceselor interne desfasurate intr-o firma reala si a relatiilor sale cu alte firme si institutii. In „intreprinderea simulata” vor fi exersate tranzactiile economice existente in firmele reale, fiecare intreprindere simulata fiind structurata in conformitate cu situatia din practica, in departamente: resurse umane, secretariat, marketing, desfacere, financiar-contabilitate etc. La nivelul intregului proiect vor fi organizate 70 de ateliere de lucru.
  • Organizarea si implementarea evenimentelor MentorShip – intalniri ale membrilor grupului tinta cu tineri intreprinzatori, manageri, urmarindu-se astfel dezvoltarea abilitatilor de comunicare si a celor de implicare a tinerilor la nivelul dezvoltarii competentelor personale si profesionale, precum si transferul de bune practici in vederea dezvoltarii propriilor intreprinderi simulate.

Proiectul va dura 3 ani, deci voi avea mult de scris despre el.