Patronatul Tinerilor Intreprinzatori

Start UP Smart! – unul din cele mai mari proiecte de antreprenoriat din zona Galati

Start UP Smart!
Start UP Smart!

Start Up Smart! este cel mai nou proiect de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale care va avea un impact major in mediul de afaceri din Regiunile de dezvoltare Sud-Est si Sud-Muntenia. Prin intermediul unui parteneriat format din Centrul de Dezvoltare SMART, Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea Sud – Est si Structural Consulting Group, 400 de persoane, din care minim 50% studenti, vor avea sansa sa demareze afaceri start-up. Proiectul a fost gandit de la inceput tinand cont de situatia tanarului debutant in afaceri din Romania: fara bani si fara informatii.

Iata avantajele si etapele importante din acest proiect:

Mai intai organizam 20 de cursuri de competente antreprenoriale la care vom selecta 400 de beneficiari de formare. Dintre acestia, 200 vor fi din regiunea Sud-Est si 200 din regiunea Sud-Muntenia. Inscrierile se fac pe site-ul proeictului, www.startupsmart.ro. Avantajul participarii la aceste cursuri consta in faptul ca vom acorda la toti cursnatii premii in valoare de cate 2500 lei. Acest premiu ii va ajuta in momentul in care vor depune planuri de afaceri sa obtina finantare in cadrul programelor START, SRL-D si Femeia Manager, implementate de Ministerul Economiei. Sumele alocate vor acoperi o buna parte din TVA-ul aferent planului de investitii, care nu este eligibil.

Dupa finalizarea cursurilor, organizam un concurs de idei de afaceri in urma caruia vom selecta 42 de afaceri start-up care vor primi subventii in valoare de aproximativ 20,000 euro fiecare, conform schemei de minimis. Vom finanta minim cate 2 idei de afaceri din fiecare judet al regiunilor de dezvoltare Sud-Est si Sud-Muntenia, iar minim 50% dintre acestea vor fi implementate de studenti pana in 25 de ani.

De asemenea, vom infiinta si incubatorul de afaceri “Start UP Smart” in Galati, unde toti cursantii vor beneficia de servicii de consiliere, mentorat, evenimente, networking pentru demararea si cresterea afacerilor start-up.

Toate informatiile importante, precum si noutatile care vor aparea pe masura implementarii proiectului, sunt disponibile pe site-ul www.startupsmart.ro.

Start Up Smart!
Start Up Smart!