Patronatul Tinerilor Intreprinzatori

Avanpremiera lansarii proiectului START YOU in Galati

Centre start-up pentru tineri - START YOU
Centre start-up pentru tineri - START YOU

Joi, 25 noiembrie 2010, va fi lansat la Galati proiectul START YOU. Obiectivul proiectului il reprezinta facilitarea insertiei pe piata muncii a elevilor si studentilor, printr-o serie de actiuni cu caracter inovator care vor conduce la cresterea sanselor de ocupare si de dezvoltare a competentelor personale si profesionale ale acestora in scopul imbunatatirii tranzitiei de la scoala la o viata activa. Evenimentul va marca si lansarea Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea Sud-Est (PTIR-SE) si se va desfasura la Centrul de Afaceri Dunarea dupa urmatorul program:

  • 10:00 – 11:00 – Conferinta de presa
  • 11:00 – 13:00 – Dezbatere informativa cu membrii PTIR-SE, autoritati publice, profesori, administratori de firme, reprezentanti ai elevilor si studentilor. Tema dezbaterii va fi tranzitia de la scoala la viata activa.
  • 15:00 – 17:00 – Cafenea publica, la care vor participa aproximativ 40 de elevi si studenti de la Liceul Economic, Liceul de Industrie Alimentara Elena Doamna, Liceul Auto, si Liga Studentilor. Acestia isi vor exprima parerile privind oportunitatile de facilitare a tranzitiei de la scoala la viata activa, vor afla mai multe despre ce inseamna antreprenoriatul si propria afacere.

Proiectul este finantat de Fondul Social European prin POSDRU, iar parteneriatul este format din Asociatia Euro26, Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania si Young Scot.