Mass Media,  Patronatul Tinerilor Intreprinzatori

Articol Gandul: Cum sa “spargi” un milion de euro. Povestile unor tineri care nu mai viseaza sa castige la LOTO

Ce as face cu 1 milion de euro?
Ce as face cu 1 milion de euro?

Ce aş face dacă aş avea un milion de euro? Este o întrebare pe care mulţi dintre noi şi-au pus-o, măcar o dată în viaţă. Unii visează să-l câştige la loto, alţii (câţiva) îşi propun să joace la bursă şi să atingă la un moment dat acest prag, alţii se laudă că într-o singură zi au câştigat chiar mai mult de atât.

Când vine vorba să cheltuie un milion, un studiu de anul trecut arată că cei mai mulţi dintre români şi-ar lua o casă mai mare, pe locul doi între opţiunile exprimate fiind deschiderea unei afaceri. Cum să nimereşti însă afacerea potrivită astfel încât să n-o dai în bară? Le-am adresat această întrebare mai multor oameni de afaceri tineri din România, mulţi dintre ei la vârsta la care au depăşit de mult pragul de un milion. I-am găsit pe câţiva la Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, o asociaţie formată din tineri patroni în vârstă de până în 40 de ani. Prin urmare, cum ar “sparge” un milion un om de afaceri tânăr, obişnuit deja cu banii? Răspunsurile interlocutorilor noştri au început să curgă: de la înfiinţarea de aşa numite incubatoare de afaceri şi soluţii de touch screen la restaurant şi până la parcări supraetajate prevăzute cu spa auto.

Cum pot deveni întreprinzători 100 de tineri:  Dacă ar avea un milion de euro cash şi ar porni o afacere de la zero, Radu Oprea, 31 de ani, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) din regiunea Sud-Est, ar opta pentru înfiinţarea unui incubator de afaceri, destinat întreprinderilor care încep activităţi economice noi. Denumirea pompoasă are însă o traducere foarte exactă când ajungem la detaliile afacerii: “O clădire să spunem cu 100 de încăperi, o reabilitezi, apoi închiriezi câte o încăpere fiecarei firme. Ei pun la comun o serie de cheltuieli cum ar fi cele cu întreţinerea, secretariat, poştă, sală de conferinţe. Partea de contabilitate ar putea fi făcută de 1-2 persoane pentru toate firmele din respectiva clădire”, descrie afacerea, pentru gândul, Radu Oprea.

Citeste tot articolul in Gandul.