Patronatul Tinerilor Intreprinzatori

S-a incheiat proiectul “Si eu POT”

pot1Obiectivul acestui proiect indraznet care a durat aproximativ un an jumate, a fost diminuarea inegalitatilor de gen existente in societatea romaneasca prin incurajarea (re)integrarii pe piata fortei de munca a 290 de femei si prin dezvoltarea spiritului antreprenorial a 162 de femei din regiunea de dezvoltare Sud-Est. Proiectul a fost implementat de Centrul de Dezvoltare SMART si Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea Sud-Est si a fost finantat prin POSDRU.

Rezultatele importante ale acestui proiect sunt:

  • Infiintarea Retelei Regionale a Femeilor Antreprenor ca mijloc de incurajare a participarii pe piata fortei de munca si dezvoltarea spiritului antreprenorial al femeilor din regiunea de dezvoltare Sud-Est. Membrele RRFA s-au implicat atat in activitati care au condus la cresterea gradului de ocupabilitate al femeilor din regiunea S-E, cat si in activitati menite sa contureze o imagine corecta a rolului femeii pe piata muncii si in societate.
  • Organizarea de 6 seminare la care s-au dezbatut principiile egalitatii de sanse pe piata muncii si importanta principiilor incluziunii sociale. La acestea au participat angajatori, angajati din autoritatile publice si membri ai ONG-urilor locale.
  • Desfasurarea unor stagii de calificare in meseriile de lucrator in comert, baby-sitter, ingrijitor batrani la domiciliu.
  • Desfasurarea unor stagii de dobandire a competentelor antreprenoriale.
  • Organizarea a 12 sesiuni de mentorat in cadrul carora membrele RRFA le-au invatat pe participantele la cursurile de competente antreprenoriale cum sa initieze si sa dezvolte afaceri.
  • Organizarea unei scoli de afaceri la Predeal unde au participat 30 de femei, selectate pe criterii de performanta dintre femeile participante la cursurile de antreprenoriat, precum si membre ale RRFA, care le-au vorbit cursantelor despre reusita in viata si cariera. Scoala de Afaceri s-a finalizat cu acordarea de premii in valoare de 9.000 lei celor mai bune si fezabile 3 planuri de afaceri intocmite de femeile participante.
  • Organizarea unei scoli de afaceri la Lepsa unde au participat 15 femei, selectate pe criterii de performanta dintre femeile participante la cursurile de antreprenoriat sustinute in perioada de prelungire a proiectului, precum si membre ale RRFA. Aceasta s-a finalizat cu realizarea a 15 planuri de afaceri, precum si cu obtinerea a 3 premii constand in suport tehnic in vederea demararii unei activitati pe cont propriu. Cele trei premii au fost obtinute pe criterii de fezabilitate si performanta a planurilor de afaceri inscrise in concurs.