Democratie participativa

Campanie de carti postale pentru stimularea participarii cu solutii la viata comunitatii locale

Proiectul reprezinta practic o metoda de promovare a „Metodei SMART de Politici Publice.” Aceasta metoda de e-participare a fost creata

Carte postala pentru promovarea platformei de participare www.politicipublice.ro
Carte postala pentru promovarea platformei de participare www.politicipublice.ro

de Asociatia Centrul de Dezvoltare SMART si prezentata la seminarul „New Ways of e-Participation Using Information and Communication Technologies” ce s-a desfasurat la Centrul de Tineret al Consiliului Europei de la Strasbourg, in luna martie 2009. In urma participarii la acest seminar, unde au fost prezenti si reprezentanti ai organizatiilor cu activitate relevanta in domeniul participarii in Europa, Consiliul Europei a publicat aceasta metoda de participare drept exemplu de buna practica in domeniul participarii active.

Prin intermediul acestui proiect, s-a desfasurat o campanie majora de promovare a metodei de participare atat offline, prin intermediul cartilor postale, cat si online, prin intermediul site-ului www.politicipublice.ro. Astfel, se spera ca din ce in ce mai multi oameni vor participa cu solutii creative la problemele de interes public cu care se confrunta comunitatile locale.

Proiectul promoveaza ideea de democratie participativa si se adreseaza in special oamenilor care au initiativa si vor sa actioneze pentru a rezolva problemele de interes public. Daca este folosit intr-un mod creativ, Internetul poate sa combata piedicile care stau in calea participarii civice, in special cele legate de timp, bani si educatie. Mai mult, folosind site-ul www.politicipublice.ro, cetatenii beneficiaza si de o strategie pentru a oferi o solutie fezabila si valoroasa si pot sa-si transforme munca lor intr-o Scrisoare Deschisa care sa influenteze favorabil deciziile autoritatilor locale. Solutiile astfel propuse, constituie valoarea publica a proiectului.