Traininguri si seminarii

Am terminat programul de Leadership al Institutului Aspen (Young Leaders Program 2009)

Institutul Aspen RomaniaIn fiecare an, Institutului Aspen din Romania organizeaza un program selectiv de leadership destinat tinerilor, numit Young Leaders Young Leaders ProgramProgram (YLP). Obiectivele principale sunt sa promoveze un leadership autentic in societatea romaneasca si cea europeana precum si crearea unei retele regionale de tineri lideri, bazata pe valori si interese comune. Institutul Aspen incurajeaza liderii sa reflecteze asupra idealurilor si ideilor care definesc asa-numita “societate buna” si asigura un loc neutru si echilibrat in care participanţii discuta despre subiecte importante de interes public si privat.

Programul YLP 2009 s-a desfasurat pe parcursul a patru module:

  1. Primul modul s-a desfasurat la Predeal si s-a bazat pe conceptele politice si economice care influenteaza societatea moderna. Am avut acces la o serie de documente celebre ale celor mai mari filozofi din ultimele doua secole, care au constituit si baza discutiilor dintre participanti. Astfel, s-au dezbatut ideile care definesc un bun leadership in contextul problemelor majore intampinate de tara noastra.
  2. Al doilea modul s-a desfasurat in Delta Dunarii si s-a bazat pe o evaluare a calitatilor de lider a participantilor. De asemenea, s-au facut si exercitii de teambuilding, training de dezvoltare personala si prezentari de studii de caz.
  3. Modulul trei s-a desfasurat in Bucovina. Aici au avut loc mese rotunde pe diferite teme de importanta majora pentru Romania, unde s-au propus solutii si linii de actiune. Fiecare participant a facut cel putin o prezentare si si-a sustinut propunerile in domenii de activitate precum economie, mediu, antreprenoriat, dezvoltare sociala sau politica.
  4. O cerinta a Programului o constituie si propunerea unui proiect de responsabilitate sociala, in fata board-ului Aspen. Acest lucru s-a desfasurat in Bucuresti, in data de 14 decembrie 2009, in cadrul modulului patru. Proiectul meu se numeste “Candidez.ro.” Totul s-a terminat cu festivitatea de premiere a tuturor participantilor.

[nggallery id=32]