Democratie participativa

Candidez.ro – Proiectul meu in cadrul Aspen Young Leaders Program 2009

Dupa terminarea programului de leadership “Young Leaders Program” al Institutului Aspen din Romania, fiecare participant a propus cate un proiect board-ului organizatiei. Acest lucru s-a intamplat in decembrie 2009 intr-un cadru formal. Proiectul propus de mine se numeste “Candidez.ro” si doresc sa-l lansez in urmatorii trei ani. 

Care este problema? Profesionistii, tehnocratii si tinerii in general nu detin resurse suficiente pentru a candida in alegeri. Desi ei poate au competente profesionale mult mai bune decat candidatii cu resurse, ei practic sunt nevoiti sa stea deoparte. Mai mult, alegatorii nu au acces la o resursa care sa le ofere informatii suficiente si de buna calitate despre candidati astfel incat sa voteze intr-o mai buna cunostinta de cauza. 

Scopul: Adevaratii profesionisti din diferite domenii care doresc sa candideze in alegeri, sa aiba acces la o metoda de promovare care este obiectiva, nepartizana si foarte ieftina, sub forma site-ului www.candidez.ro.  Acest lucru ar determina mai multi profesionisti sa candideze in alegeri. 

Obiective cheie:

  • Stabilirea parteneriatului strategic.
  • Crearea site-ului www.Candidez.ro.
  • Organizarea unei campanii publicitare.

Impactul preconizat: Mai multi profesionisti in general si tineri in special vor candida in alegeri. Romanii vor vota in mai multa cunostinta de cauza si intr-un numar mai mare astfel incat sa improspateze mediul politic. 

Prezentarea propunerii de proiect in fata Board-ului Aspen Romania:

One Comment

  • Simion

    Felicitari maestre ! Proiectul mi se pare foarte interesant si coerent !

    Nu stiu cand ai timp sa faci atatea lucruri ! :d