Traininguri si seminarii

Cursuri pe actiunile programului Tineret in Actiune

Foto: training de participare in cadrul Saptamanii Nationale a Participarii Active a Tinerilor

Programul Tineret in Actiune organizeaza in perioada 3-7 februarie o serie de cursuri pe actiunile Schimburi de tineri, Democratie participativa, Intalniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret si Serviciul European de Voluntariat. Am mai participat la astfel de cursuri si pot spune ca ele sunt foarte eficiente si utile celor care depun proiecte. In doar cateva zile, poti dobandi cunostintele necesare pentru a desfasura cu succes un proiect. Eu sunt interesat de finantarile pe Democratie participativa, dar si de Serviciul European de Voluntariat. Pe parcursul celor 3 zile sper sa fac o testare a platformei de participare activa www.politicipublice.ro, cu participantii.

Proiectele de democratie participativa sunt proiecte care stimuleaza  participarea tinerilor in procesul decizional si ii incurajeaza sa se implice in viata democratica. Serviciul European de Voluntariat contribuie la dezvoltarea comunitatii prin derularea de activitati de voluntariat de catre tineri din afara tarii.

Schimburile de tineri sunt proiecte care  incurajeaza mobilitatea tinerilor si permite acestora sa descopere si sa devina constienti de diversele realitati sociale si culturale ale altor tari. Intalniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret sunt proiecte care urmaresc sa creeze un spatiu de dezbatere printr-un dialog constructiv intre actorii implicati in domeniul politicilor de tineret.

Recomand sa va inscrieti la aceste cursuri daca doriti sa desfasurati proiecte de tineret. Detalii complete se gasesc la acest link. Termenul limita pentru trimiterea formularelor este 22 ianuarie 2010.