Democratie participativa,  Metoda SMART de Politici Publice

Va invit sa testati platforma de participare activa la www.public-policies.eu

Politici publice facute de cetateni (Europa)
Politici publice facute de cetateni (Europa)

Platforma de participare activa care in prezent se construieste pe site-ul www.public-policies.eu ne permite sa contribuim cu solutii la problemele de interes public european. Platforma se numeste “public policies made by citizens” si o dezvolt impreuna cu parteneri din Romana, Franta, Italia si Grecia. Pentru acest lucru am primit si o finantare din partea Comisiei Europene prin intermediul Programului Tneret in Actiune, Actiunea 1.3. Asadar, primul deadline important pentru mine anul acesta este ca platforma de participare sa fie gata pana la 1 februarie 2010. Iata ce trebuie facut pentru a o testa:

  1. Mai intai trebuie aleasa o problema de interes public european, care poate fi explicata cat mai usor si bine.
  2. Apoi, trebuie mers pe site-ul www.public-policies.eu si facut click pe link-ul  “Raise a problem” (as vrea sa stiu daca se gaseste usor pe site).
  3. In pasul urmator, trebuie completat formularul aferent paginii “Raise a problem” si la sfarsit facut click pe butonul “Add” (aici as vrea sa stiu daca este usor sau dificil de publicat problema, prin completarea formularului).
  4. Dupa ce aprob problema, se trimite automat un email de multumire, care explica si ce trebuie facut mai departe (as vrea sa stiu daca se primeste acest email).
  5. La final, vizitati pagina problemei si vedeti daca are o organizare buna, care permite vizitatorului sa inteleaga despre ce este vorba si sa dea solutii, completand formularul online de furnizare de solutii.

O data ajunsi aici, incercati sa folositi widget-ul  “SHARE” pentru ca prieteni, cunostinte sau alte persoane sa publice solutii la problema voastra. Solutiile se publica completand formularul online de pe pagina problemei.

Cam asta ar fi tot deocamdata. Metoda de participare este explicata pe www.public-policies.eu, sub meniul “SMART Method of Public Policy.”

Astept cu interes orice feedback!