Patronatul Tinerilor Intreprinzatori

Interviu in Viata Libera Galati: Despre startul tinerilor in afaceri

Despre startul tinerilor in afaceri
Despre startul tinerilor in afaceri

Eşti tânăr şi vrei să-ţi deschizi o afacere, dar stai cam prost cu banii. Alocă timp şi răbdare, descoperă-ţi talentul, ia iniţiativa şi fii creativ! Adică rămâi la mama, ia-ţi o slujbă şi pune deoparte jumătate din leafă vreo 5 ani, vezi la ce eşti bun şi transformă asta într-o afacere.

Este recomandarea pe care le-o face gălăţenilor de 20 şi ceva de ani, aflaţi la început de drum, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est, Radu Oprea (FOTO).

Reporter: Ce mai fac tinerii zilele astea? Intră în afaceri? Radu Oprea: Tinerii îşi doresc să aibă o afacere. Dacă familia lor are deja o afacere, le este mai uşor, pentru că dispun de experienţă şi de resurse şi reuşesc să se desprindă pe la 30 de ani. În schimb, cei care provin din familii ce nu au dezvoltat afaceri nu au bani să investească. Pentru ei doresc să contribui, prin intermediul Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est, la oferirea unor resurse viabile, în condiţiile în care există numeroase programe de finanţare accesibile.

Reporter: Ce le recomanzi acestora din urmă, care nu au capital de start? Radu Oprea: Le recomand să-şi ia un job şi să economisească jumătate din salariul lunar, timp de 5 ani. Astfel vor reuşi să strângă o sumă care să le permită să acceseze un proiect şi, cu banii primiţi, să poată face o investiţie. Ideal este ca la început să meargă în paralel, şi cu slujba, şi cu afacerea. Altă soluţie nu există, pentru că în România nu e stabilitate legislativă. Se schimbă puterea, se schimbă şi sistemul. Lucrurile care sunt valabile azi pot să nu mai fie valabile mâine. De aceea, tinerii trebuie să muncească mai mult şi să fie mai creativi decât tinerii din alte ţări.

Interviu realizat de Rodica Miscalencu. Citeste aici continuarea sau vezi articolul complet, scanat mai jos:

Economiseste si apoi investeste
Economiseste si apoi investeste