Metoda SMART de Politici Publice

Training IMPLICARE la Bucuresti

Training IMPLICARE la Bucuresti
Training IMPLICARE la Bucuresti

In perioada 11-18 iulie, Centrul pentru Dezvoltare Comunitara Durabila este organizatie resursa in cadrul schimbului de tineri – Living EntrepreneurshipAS POLI, Bucuresti. “Living Entrepreneurship” este un proiect care are ca scop promovarea antreprenoriatului, in termeni de inovatie sociala, ca mecanism de sustinere a participarii tinerilor la dezvoltarea comunitatilor din care fac parte, cu accent pe antreprenoriatul social si pentru combaterea riscurilor determinate de efectele crizei economice cum ar fi saracia si somajul. Proiectul utilizeaza metoda biblioteca vie – bazata pe prezentarea povestilor de succes ale tinerilor antreprenori, atat din comunitatea de trimitere cat si din comunitatea gazda si Metoda SMART de Politici Publice. La acest schimb de tineri, finantat prin programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.1, participa 35 de tineri din Olanda, Bulgaria, Polonia, Turcia, Grecia, Slovenia si Romania.

Trainingul IMPLICARE s-a desfasurat in perioada 14 – 15 iulie si a durat aproximativ 3 ore. In aceasta perioada de timp, participantii au primit o problema de interes european, au gandit solutii brute la aceasta, au facut prezentari in plen ale solutiilor lor, au identificat patru optiuni pentru a rezolva problema, au colaborat in grupe de lucru pentru a dezvolta cele patru optiuni si au facut prezentari ale scenariilor lor.

Problema a fost mai intai publicata pe platforma de implicare civica www.Public-Policies.eu, care deserveste Metoda SMART de Politici Publice la nivel european: “Entrepreneurial behavior still lacks effective stimulation and support in schools all-over Europe. Young people are very creative and if given stimulating resources in schools, they have many chances to innovate and become successful business or social entrepreneurs. What should European institutions do in order to develop the innovative potential of young people while they are still in school?”

Pasul 1: participantii au lucrat in grupuri de lucru pentru a identifica idei de solutii brute:

[nggallery id=74]

Pasul 2: apoi s-au facut prezentari in plen ale solutiilor identificate:

Pasul 3:organizatorii si participantii au identificat patru optiuni pentru a rezolva problema: maintaining the status quo, developing exchange programs for arts and crafts, developing the school curricula, si allowing companies in schools. Participantii au dezvoltat aceste idei in grupe de lucru mixte:

[nggallery id=75]

Pasul 4: la final, moderatorii celor patru grupuri de lucru pe optiuni au prezentat in plen fiecare scenariu in parte, punand bazele adresei oficiale ce va fi trimisa institutiilor publice europene pentru a rezolva problema: