Patronatul Tinerilor Intreprinzatori

Strang propuneri privind dezvoltarea Municipiului Galati

Galatiul, desi si-a redus numarul de locuitori la aproape 230,000 de persoane, ramane unul dintre cele mai mari orase din Romania. Beneficiind de o asezare geografica atractiva pentru dezvoltarea mediului de afaceri, de un centru universitar si de multi oameni muncitori, calitatea vietii s-a redus totusi fata de cea din orase precum Timisoara, Brasov, Cluj, sau Constanta.

Pentru a ne bucura de un nivel de trai mai ridicat, cat mai apropiat de standardele decente ale Uniunii Europene, trebuie ca politicile publice locale sa fie facute intr-un mod transparent, care sa faciliteze colaborarea mediului politico-administrativ cu cel al mediului de afaceri, sindicate, patronate, ONG-uri si chiar cetateni neafiliati. Pe langa spirit de initiativa si eliminarea coruptiei in alocarea banilor publici, este nevoie si de idei de proiecte. Astfel, banii vor fi alocati acolo unde au un impact pozitiv cat mai mare asupra dezvoltarii orasului.

Asadar, ce proiecte sunt necesare pentru dezvoltarea orasului, cresterea nivelul de trai, reducerea somajul si transformarea acestei zone intr-un pol de competitivitate la nivel national si chiar international?

Solutiile pot fi oferite pe platforma de participare activa www.PoliticiPublice.ro. Cele mai bune idei de proiecte vor fi propuse autoritatilor publice locale, dar si mediului economic local.