Patronatul Tinerilor Intreprinzatori

Au inceput activitatile de mentorat in proiectul START YOU

Mentorat START YOU
Mentorat START YOU

Proiectul START YOU este gandit sa faciliteze tranzitia elevilor si studentilor de la scoala la viata activa prin crearea a 7 centre START-UP pentru tineri in Bucuresti, Galati, Bistrita, Sibiu, Iasi, Slatina si Ineu, unde vor beneficia de programe concepute sa dezvolte abilitatile antreprenoriale si personale.

Prin evenimentul Mentorat, elevii si studentii beneficiaza de experienta, cunostintele si sfaturile unui mentor, elemente extrem de valoroase pentru o persoana care se afla la inceput de cariera. Un mentor este acea persoana care te poate ghida in construirea carierei. Mentorul iti va arata ce inseamna un mod organizat de gandire, o structura pentru afacerea proprie, un mecanism pe care un tanar antreprenor si-l poate insusi si aplica. Un mentor se afla adesea in postul in care tinerii doresc sa ajunga, se mai afla intr-o buna relatie cu cei care ii impartasesc lectiile de cariera, in pozitia in care nu se fereste sa te critice intr-un mod constructiv. Alegerea unui mentor poate face diferenta intre o cariera reusita si una sortita esecului. Daca esti elev sau student cu varsta intre 16 si 35 de ani si consideri ca un mentor poate fi un element important in dezvoltarea ta profesionala, esti invitat sa participi la evenimentul Mentorat inscriindu-te aici.

Centrul START-UP Galati organizeaza 6 evenimente de Mentorat in lunile februarie si martie/aprilie, din care cinci la Restaurantul Zeba din Galati si unul in Braila. Astfel, în data de 18.02.2011, elevii si studentii s-au intalnit cu Daniel Tutu, Manager Gitana. S-au discutat aspecte legate de profilul tanarului intreprinzator, surse de finantare privind inceperea unei afaceri, domenii de initiat afaceri, utilitatea studierii in strainatate, si utilitatea dezvoltarii de afaceri in domenii diferite astfel incat acestea sa se sustina unele pe altele. In data de 21.02.2011, elevii si studentii se vor intalni cu Iulian Pufu, Manager 3Media, iar în data de 22.02.2011 cu Cezar Amariei, Fondator Ziarul Actiunea. Urmatoarele 3 evenimente nu sunt planificate inca, dar ele ii vor avea ca invitati pe Nicusor Ciumacenco, Viceprimarul Municipiului Galati, Iulian Filimon, tanar antreprenor de succes din Galati, si Cristi Seandru, antreprenor in Braila. Fiecare eveniment dureaza maxim 3 ore, iar elevii si studentii afla din experienta mentorilor cum au trecut acestia de la o idee de afaceri la practica, primesc sfaturi privind inceperea si gestionarea unei afaceri, au sansa sa puna intrebari concrete despre ce inseamna sa fii antreprenor si invata despre oportunitatile de finantare a start-up-urilor.

[nggallery id=62]