Metoda SMART de Politici Publice

Metoda SMART de Politici Publice a fost lansata la nivel local, in Deva

Metoda SMART de Politici Publice a fost lansata in Judetul Hunedoara
Metoda SMART de Politici Publice a fost lansata in Judetul Hunedoara

Vineri, 29 aprilie 2011, Metoda SMART de Politici Publice a fost lansata oficial in Judetul Hunedoara, de catre Asociatia pentru Protectia si Informarea Cetateanului (APIC) – partenerul local de implementare a metodei. Aproximativ 60 de personae s-au strans la Inspectoratul Scolar al Judetului Hunedoara, iar reprezentantii autoritatilor publice au participat impreuna cu tinerii din Municipiul Deva la prezentarea metodei si la discutii.

In judetul Hunedoara au fost semnalate pe platforma locala de participare activa de pe www.politicipublice.ro trei probleme, care au beneficiat deja de propuneri de solutii. APIC a abordat problema lipsei unui parc pentru biciclete BMX si a redactat o adresa oficiala prin care a propus Primariei Deva realizarea unui astfel de proiect. Adresa oficiala a fost inmanata reprezentantilor primariei, care ne-au informat ca problema va fi rezolvata, facand deja demersuri pentru alocarea de fonduri pentru acest parc.

Dintre autoritatile publice, au participat: Dézsi Attila, Prefectul Judetului Hunedoara; Bogdan Timpau, Deputat PNL; Corina Oprisiu, Administrator Public in Primaria Deva; Dumitru Liviu-Gabriel, Comisar Sef de Politie si Comandantul IPJ Hunedoara; Petru Marginean, Presedintele Partidului Conservator Hunedoara si Presedinte al Asociatia Salvital (SMURD Hunedoara); Romeo Mosoiu, Consilier al Ministrului Educatiei; Alexandru Lautaru, Inspector General al Inspectoratului Scolar Hunedoara; Iuliu Deldegan, Director Adjunct al Colegiului Tehnic Energetic “Dragomir Hurmuzescu” Deva. Din partea societatii civile au participat Iulius Bedea de la Asociatia pentru Integrarea Dezvoltarii Durabile (AIDD) Simeria; Adina Vintan din partea partenerilor evenimentului Liga Studentilor Romani din Strainate si Cristian Neamtu, Presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea Vest, de asemenea partener al evenimentului.

[nggallery id=69]

Reactii din presa locala: