Patronatul Tinerilor Intreprinzatori

Obiective ca Vicepresedinte al CNIPMMR

Probabil cea mai importanta functie pe care o detin la momentul actual este cea de Vicepresedinte in cadrul Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). Firmele membre din aceasta structura au impreuna un numar de peste 650,000 de angajati si o cifra de afaceri cumulata de aproximativ 25 miliarde de Euro, adica 15% din PIB-ul Romaniei! Mi-am propus ca in mandatul meu sa contribui la realizarea urmatoarelor obiective si proiecte:

  • Infiintarea de incubatoare de afaceri in colaborare cu facultatile de traditie din Romania, prin care cercetarea de calitate care inca se mai face, sa fie transformata in idei de afaceri si noi start-up-uri.
  • Dezvoltarea modelului incubare-accelerare-internationalizare prin stabilirea de parteneriate strategice in regiuni precum SUA, Asia si Orientul Mijlociu.
  • Infiintarea unei scheme de finantare speciala pentru incubatoarele de afaceri. Finantarile de la AIPPIMM si POCU nu sunt eficiente la momentul actual. In SUA, finantarile pentru start-up-uri vin de la oamenii cu bani. In Romania nu avem acest instrument, insa avem fondurile europene.
  • Elaborarea unei legi a primului control, prin care institutiile statului care fac controale la societati comerciale, sa nu poata da decat un avertisment la primul control, si nu amenda.
  • Eliminarea sau simplificarea formularului 088 prin care se solicita inregistrarea firmei în scopuri de TVA.
  • Eliminarea conditiilor artificiale din programele de finantare pentru start-up-uri.
  • Realizarea de evaluari facute de beneficiarii de finantare asupra ofiterilor de evaluare si monitorizare si asupra modalitatii de implementare a contractului de finantare.