Patronatul Tinerilor Intreprinzatori

Ziua Tanarului Intreprinzator 2011 – mentorat si instrumente suport

Ziua Tanarului Intreprinzator, Galati, 10 iunie 2011
Ziua Tanarului Intreprinzator, Galati, 10 iunie 2011

Ziua Tanarului Intreprinzator a reunit in data de 10 iunie 2011 la Casa de Cultura a Studentilor Galati, membrii ai Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania, autoritati publice, ONG-uri, parteneri si aproximativ 200 de elevi si studenti. Evenimentul, aflat la a treia editie, a fost dedicat mentoratului si prezentarii instrumentelor suport pentru tinerii care doresc sa inceapa afaceri. Printre cei care si-au impartasit experientele antreprenoriale se Numara Florin Jianu – Presedintele PTIR, Bogdan Ciuca – parlamentar PC, Nicusor Ciumacenco – Viceprimar Galati, Marius Andra – Presedinte PTIR-Sud Muntenia, Sterica Fudulea – Vicepresedinte PTIR, Marcel Ionescu – Manager Olma Holding si facilitator Empretec, Horia Mintas – Vicepresedinte JEUNE si Presedinte PTIR-Vest, Ion Dumitrescu – Presedinte Patronatul Tinerilor cu Dizabilitati. Ciprian Trifan de la PTIR-SE a prezentat o initiativa noua de afacere in domeniul pirotehnic. Sesiunea de mentorat s-a desfasurat in cadrul proiectului START YOU.

Gazda evenimentului a fost Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea Sud-Est. Evenimentul s-a organizat cu sprijinul Casei de Cultura a Studentilor, Centrului de Dezvoltare SMART, Ziarului Actiunea, Restaurantului Libertatea, Colegiului Economic Virgil Madgearu si Asociatiei ARIA.

Instrumentele suport prezentate si discutate au fost Programul START si Legea tanarului debutant in afaceri, care sunt implementate de catre Agentia pentru IMM si CEC Bank. Astfel, am prezentat doua simulari ale unui proiect in valoare de 100,000 lei fara TVA, iar reprezentatul CEC Bank a povestit cum se poate lua un credit pentru cofinantare.

Agenda evenimentului poate fi descarcata aici. Articolul din Viata Libera Galati poate fi citit aici.